FOTO  UHIĆENJA U MOSTARU Sedmorka ide u zatvor zbog otmice poduzetnika i njegove majke

FUP
FUP

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) su rano jutros u Mostaru u okviru akcije kodnog naziva "Impact" uhitili više osoba koje se terete za počinjenje niza kaznenih djela, saznaje Klix.ba.

Akcija je rađena po nalogu Tužiteljstva HNŽ, a sedam osoba je već uhićeno, dok se za osmom traga. Među uhićenima su, kako Klix neslužbeno saznaje Đugum, Dumpor, Demirović i drugi.

Uhićeni se trenutačno nalaze u prostorijama FUP-a u Mostaru, a kasnije će biti prebačeni u Sarajevo. Oni se sumnjiče za kaznena djela organiziranog  kriminala, iznude, prijevare, trgovine narkotičkim sredstvima i otmice.

Glasnogovornica FUP-a Marina Zović za Klix.ba je kazala da su osumnjičene osobe višestruki povratnici u vršenju kaznenih djela.

"Od jutros vršimo pretrese na devet lokacija na području Mostara. Sedam osoba je uhićeno, a jedna je još nedostupna. Pronađeni su droga, oružje, streljivo...", dodala je.

Kako neslužbeno saznaje Klix, grupa se tereti za iznudu duga jednom poduzetniku u Mostaru, zbog čega su on i njegova majka čak bili oteti.