UHIĆENJA U CIJELOJ BiH Na terenu više policijskih agencija, Tužiteljstvo o detaljima šuti

Sarajevo, Veleposlanstvo Švedske, Sipa, droga, akcija uhićenja, Sipa, Ministarstvo obrane BiH, Sipa, uhićenje, krijumčarenje ljudi, Sipa, krijumčarenje ljudi, Sipa, tužiteljstvo, pretres, istraga, Gradiška, Tužiteljstvo BiH, uhićenja, pretres, Cazin, tužiteljstvo, krijumčarenje, droga
Arhiva/hercegovina.info

Postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, koordinira rad na terenu velikog broja policijskih djelatnika iz više policijskih agencija u Bosni i Hercegovini, priopćili su iz državnog Tužiteljstva.

Aktivnosti se provode na području Banja Luke i Republike Srpske, kao i Tuzlanske i Sarajevske županije u Federaciji BiH. U okviru predmeta, ostvarena je značajna suradnja sa partnerskim institucijama iz zemalja regije, kao i Europske unije. 

Nakon što se provedu uhićenja osumnjičenih, kao i pretresi osoba i objekata koji su predmet istrage, postupajući tužitelj dati će upute za dalje istražne aktivnosti u skladu sa zakonom. U interesu istrage, više informacija ne možemo davati, zaključili su iz državnog Tužiteljstva.

Mediji u RS-u pak javljaju da je uhićeno više od 10 osoba. "U tijeku je velika akcija na suzbijanju organiziranog kriminala u vezi sa kaznenim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga", rekao je za RTRS direktor MUP-a RS Siniša Kostrešević.

Radi se o nastavku akcije iz srpnja kada je uhićen Miloš Božović koji se dovodi u vezu sa škaljarskim klanom i policijski službenik Mladen Milovanović.