UHIĆENJA NA GRANICI Mladića tražio sud u Čitluku radi izdržavanja kazne zatvora

krađa automobila, miro bulj, selo Orah, granični prijelaz, granična policija bih, granica, granični prijelaz, uhićenja, raspisane potrage
Ilustracija

Pripadnici Granične policije BiH jučer i prekjučer uhitili su ukupno četiri osobe prema raspisanim potragama.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Aerodrom Sarajevo, 22. rujna 2023. godine, lišili su slobode E. K. (1985.). Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Županijsko tužiteljstvo Srednjobosanske županije raspisalo potragu za njim zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine. Državljanin Bosne i Hercegovine na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Stuttgarta. Predan je službenicima Policijske uprave Kiseljak, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici Jedinice GP BiH Višegrad, 21. rujna 2023., lišili su slobode S. N. (1971.), državljanku BiH i Republike Hrvatske, nakon što je utvrđeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Sarajevo raspisalo potragu za njom zbog kaznenog djela oduzimanje djeteta. Kontrolirana je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac i predana službenicima Centra sudske policije u Bosansko-podrinjskoj županiji.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GP BiH Doljani su prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orahovlje lišili slobode J. M. (1994.). Utvrđeno je da ovog državljanina Republike Hrvatske potražuje Općinski sud u Čitluku radi izdržavanja kazne zatvora. Predan je službenicima Centra sudske policije u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Pripadnici Jedinice GP BiH Brod, 21. rujna 2023., lišili su slobode L. B. (2002.) jer je ustanovljeno da je potražuje Općinski sud u Visokom zbog kaznenog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Državljanka Republike Slovenije je kontrolirana na ulasku u BiH na prijelazu Brod i predana službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji.