UHIĆEN ZBOG TRGOVINE LJUDIMA Tajnik Ureda za europske integracije Srednjobosanske županije pritvoren u Grčkoj

SBŽ
FENA

Tajnik Ureda za europske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitetu prema međunarodnom standardu Srednjobosanske županije Muhamed Softić pritvoren je u Grčkoj pod optužbom za trgovinu ljudima, prenosi Fena.

S ovom informacijom županijsku vladu danas je upoznao premijer SBŽ Tahir Lendo (SDA) koji je kazao kako je od državnog Ministarstva vanjskih poslova zatražio i službenu informaciju.

"I mi nemamo službenu informaciju. Dobili smo neslužbenu informaciju da je pritvoren i da je optužba za trgovinu ljudima, migrantima i izbjeglicama te da je u nekom procesu u Grčkoj. S te strane tražili smo službeno, ja kao premijer, akt od Ministarstva vanjskih poslova BiH da dobijemo službeno kakav je status našeg tajnika Ureda za europske integracije i očekujemo da ćemo informaciju ubrzo i dobiti" rekao je Lendo. Vlada je danas imenovala i privremenog vršitelja dužnosti tajnika Ureda.

"Danas smo morali imenovati državnog službenika koji će koordinirati u Uredu za europske integracije do rješenja njegovog statusa" dodao je Lendo.

Premijer je na sjednici kazao kako je Softić pritvoren na grčkoj granici prilikom odlaska na ljetovanje u tu državu.