Uhićen šef Grupe za prinudne naplate u UNO BiH

zatvor, naser orić, Živko Budimir, ratni zločin, Srebrenica, pravda, BIH, Merim Galijatović, Jozo Leutar, uhićenje, Orašje, zatvor, bjeg, branitelj, uhićenje, Nizozemska, odšteta, zatvor, hrana, voda, crna kronika, policija, zatvor, dvojnik, zatvor, prevara, Mostar, napadač, beskućnik, zatvor, BIH, uhićenje, mito, korupcija, uefa korupcija, KPZ Tuzla, Tuzla, zatvor
... na području Banja Luke, uhitili su osumnjičenog Nedima Kulenovića, rođenog 1955. godine u Banja Luci, zaposlenog u Upravi za neizravno oporezivanje BiH, na poziciji šefa Grupe za prinudne naplate, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Navedeni je osumnjičen da je, zlouporabivši svoj položaj, počinio kazneno djelo primanje dara ili drugih oblika koristi. On je osumnjičen da je od osobe, koja je PDV dužnik, tražio određeni iznos novca za sebe, kako bi omogućio reprogram otplate poreznog duga.

Tužiteljstvo BiH odlučno je u borbi protiv svih oblika korupcije, a naročito u slučajevima u kojima se radi o koruptivnom ponašanju nositelja visokih funkcija u institucijama, te je s partnerskim agencijama provelo istragu i realiziralo uhićenje osumnjičenog.

U navedenom predmetu realizirana je odlična suradnja između glavnih tužitelja Tužiteljstva BiH i Specijalnog tužiteljstva RS, kao i policijskih agencija.

Akcijom je izravno kooridnirao glavni tužitelj Tužiteljstva BiH.

Ova aktivnost još jednom pokazuje da imamo 0-ti stupanj tolerancije prema korupciji i pozivamo građane da prijavljuju koruptivna ponašanja i kaznena djela korupcije, naveli su iz Tužiteljstva BiH

Navedeni osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužitelju, nakon čega će biti donesena odluka o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.