UDARIO POLICAJCA U OKO 61-godišnji Čitlučanin ide mjesec u pritvor

sud, pretres, pritvor, tužiteljstvo, Milan Matković, pritvor, tužiteljstvo, sud bih, UNO BiH, Čitluk, pritvor, napad na službenu osobu

61-godišnji Čitlučanin Gordan P. (1962.) ide mjesec dana u pritvor nakon što je udario policijskog službenika u oko, razaznaje se iz priopćenja za javnost Tužiteljstva HNŽ. 

"Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, rješenjem Općinskog suda u Čitluku od 06.09.2023. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje 1 (jedan) mjesec, prema osumnjičenom Gordanu P. ( 1962. ), iz Čitluka, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti. Gordan P. se sumnjiči da je dana 3.9.2023. godine, nakon što je u večernjim satima narušavao javni red i mir u UO „The Pub“ u Čitluku, zbog čega su po pozivu građana u ugostiteljski objekat pristupili policijski službenici PS Čitluk, koje je po njihovom dolasku osumnjičeni verbalno vrijeđao, pa su ga isti lišili slobode i službenim vozilom doveli u prostorije PS Čitluk, gdje ih je nastavio vrijeđati, da bi zatim, dok mu je policijski službenik A. B. skidao sredstva za vezivanje, napao službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, na način da je otvorenim dlanom ruke, udario policijskog službenika A. B., u predjelu lijevog oka, uslijed čega je isti zadobio ozljedu za sada neutvrđenog stupnja.  
 Dakle, osumnjičeni je napao službenu osobu u obavljanju poslova javne sigurnosti, odnosno dužnosti čuvanja javnog reda i pri tome ju tjelesno ozlijedio", priopćilo je Tužiteljstvo.  

Tužiteljstvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Gordanu P. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Čitluku prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora Gordanu P.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ/K u suradnji sa PU Mostar PS Čitluk nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, priopćila je stručna suradnica za odnose s javnošću, glasnogovornica Ana Rajič.