UBOJSTVO U DOBOJU Maloljetna kćer ubijenog Saše šokirala istražitelje

Saša Doboj ubojstvo

Uloga maloljetne kćerke (14) u stravičnom ubojstvu oca Saše Kulišića daleko je složenija nego što se moglo i pretpostaviti u prvim trenucima istrage, a njeno ponašanje šokiralo je istražitelje, ali i stručne radnike, saznaje Srpskainfo.

''Iako se ipak radi o djetetu, maloljetnoj kćerki žrtve, jako nas je iznenadilo što nije pokazala nikakve znakove empatije, odnosno da joj je žao zbog onoga što se dogodilo njenom ocu'', otkriva do sada nepoznate detalje slučaja koji je šokirao BiH i regiju izvor Srpskainfo.

U okviru istrage teškog ubojstva Saše Kulišića, maloljetna kćerka je saslušana pred psihologom i stručnim radnicima koje je iznenadila hladnokrvnost djevojčice od 14 godina.

Maloljetnoj kćerki ubijenog Saše Kulišića koja je označena kao suizvršitelj u teškom kaznenom djelu produžen je pritvor rješenjem Osnovnog suda u Doboju koji je nadležan za vođenje postupka protiv osumnjičene s obzirom na to da se radi o starijoj maloljetnici.

Istovremeno, istraga i dalje ide u pravcu utvrđivanja odgovornosti tko je konstantno nabavljao lijek “treana“ jačine 10 mg kojim je duže razdoblje trovan ubijeni Saša Kulišić.

Upravo se kćerka ubijenog sumnjiči da je ocu u limunadu sipala lijek ”treana”, čime ga je neposredno prije ubojstva omamila.

Ovaj dio će, kako saznaje Srpskainfo, također biti jasan nakon što se otklone svi problemi s IZIS-om u Doboju.

Teško ubojstvo

Podsjetimo, za kazneno djelo koje je kvalificirano kao teško ubojstvo i za koje se može izreći doživotna robija osumnjičeni su Sašina supruga Andrea Kajganić i njen ljubavnik Dražen Lazarević, kojima je Okružni sud u Doboju produžio pritvor za još dva mjeseca.

Kajganić i Lazarević osumnjičeni su da su kao suizvršitelji, zajedno s maloljetnicom, počinili teško ubojstvo na podmukao i svirep način.

Istragom je utvrđeno kako su supruga ubijenog Saše Kulišića s kojima je imala dvije maloljetne kćerke i njen ljubavnik tinejdžer 29. siječnja ove godine upali u obiteljsku kuću i savladali Sašu Kulišića koji je prethodno bio omamljen tabletama koje mu je u limunadu sipala maloljetna kćerka (14). Nakon što su savladali žrtvu, Kajganić i Lazarević su Kulišiću oblijepili glavu selotejp trakom, a noge i ruke vezali kanapom i trakom. Zadali su mu par udaraca od kojih je krvario, da bi ga potom iznijeli iz kuće i automobilom, odvezli u šumu u neposrednoj blizini pored izletišta Preslica.

Osumnjičeni su se kretali prema izletištu u dva automobila, Lazarević je vozio prvi, a Kajganićeva drugi u čijem gepektu se nalazio vezani Kulišić.

Po dolasku na izletište, a kako je to ranije priopćeno tijekom izvanredne konferencije za medije u Policijskoj upravi Doboj, Kajganić je otvorila gepek i četiri puta u stomak ubola Kulišića, nakon čega su ga izbacili iz auta u šumi i pobjegli.

Oružje kojim je izvršeno teško ubojstvo još uvijek nije pronađeno.

Kako je Srpskainfo ranije ekskluzivno objavila, veliku ulogu u brzom uhićenju osumnjičenog Lazarevića i rasvjetljavanju slučaja imao je policijski službenik iz Doboja koji je noć prije primijetio sumnjivo ponašanje tinejdžera na lokalnoj benzinskoj crpki.