UBOJSTVO KOČERIN Podignuta optužnica protiv T. K iz Promajne, koji je u svojoj kući izvršio ubojstvo

Ubojstvo Kočerin

Županijsko tužiteljstvo ŽZH nedugo nakon ubojstva koje je potreslo Hercegovinu podiglo je optužnicu protiv muškarca iz Promajne koji je u svojoj kući izvršio ubojstvo.

"Intenzivnim radom na predmetu za nepuna tri mjeseca Županijsko tužiteljstvo ŽZH Široki Brijeg je okončalo istragu i dana 29.06.2022. godine podiglo optužnicu protiv T.K. iz Promajne, RH, zbog postojanja osnovane sumnje da je u neubrojivom stanju počinio protupravno djelo Ubojstva iz čl. 166. st. 1. KZ F BiH, u stjecaju sa protupravnim djelom  Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 1.  KZ  F BiH i protupravno djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. st. 3. KZ F BiH, sve u vezi sa čl. 54. KZ F BiH".

"Optužnicom se tereti da je dana 04.04.2022. godine u mjestu Kočerin, Široki Brijeg u svojoj obiteljskoj kući u neubrojivom stanju upotrebom vatrenog oružja usmrtio Z.B., neovlašteno držao streljivo čija nabavka građanima uopće nije dozvoljena, te neovlašteno posjedovao opojnu drogu, koje streljivo i opojna droga su prilikom vršenja očevida dana 05.04.2022. godine izuzeti od strane ovlaštenih službenih osoba PU Široki Brijeg, te je u optužnici predloženo izricanje sigurnosne mjere trajnog oduzimanja predmetnog streljiva i droge, kao i utvrđivanje neubrojivosti osumnjičenika od strane nadležnog suda i određivanje prisilnog smještaja u zdravstvenu ustanovu. Pored navedenog optužnicom je nadležnom sudu predloženo produljenje pritvora, koji pritvor je prethodno istom određen dana 07.04.2022. godine, a potom i produžen rješenjem Županijskog suda Široki Brijeg od 04.05.2022. godine, po kojem pritvor istom traje do 05.07.2022. godine", potvrdila je našem portalu Petunjela Matijević, viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Široki Brijeg 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.