Ubojica načelnika krim policije nije trebao biti na slobodi do 2024. godine

načelnik, prijedor, krim policija
Crna hronika

Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj, potpisao je 7. veljače 2022. odobrenje za puštanje na uvjetni otpust iz KPZ Tunjice ubojici krim inspektora Aleksandru Miljatoviću, koji nije trebao izaći na slobodu još najmanje dvije godine. Uz dodatno odobrenje direktora KPZ Tunjice Dragana Jevđenića, Miljatović se našao na slobodi, piše na blogu Slobodan Vasković. 

Miljatović je 2008. godine presuđen na 16,5 godina zatvora, također, zbog ubojstva. I Radinković i Jevđenić su pripadnici Kavačkog klana u RS i obojica su koristili Sky aplikaciju, navodi dalje Vasković.

"Aleksandar Mijatović (19) iz Banje Luke osuđen je jučer u banjolučkom Okružnom sudu na 16 i pol godina zatvora zbog monstruoznog ubojstva Saše Ilića (31) 30. kolovoza prošle godine na parkingu ispred Kliničkog centra u Banjoj Luci. Iako je za jučer bio najavljen početak suđenja Mijatoviću i njegovoj pomagačici u ubojstvu Jeleni Tegel (19), prvooptuženi je u potpunosti priznao krivicu, te mu je odmah izrečena i kazna. Postupak protiv Tegel je nakon Mijatovićevog priznanja razdvojen i njoj će se suditi naknadno. Mijatović, koji je do ovog ubojstva bio neosuđivan, u potpunosti je priznao da je 30. kolovoza prošle godine u kasnim večernjim satima, na parkingu Kliničkgo centra, ubio Ilića hicima iz automatske puške", pisali su tada mediji o ovom šokantnom ubojstvu Mijatovića, ali nažalost ne i zadnjem istog ubojice.

Nakon samo četrdeset dana provedenih na uvjetnom otpustu Miljaković je likvidirao Radenka Bašića, načelnika Odjela krim policije Policijske uprave Prijedor. Uhićen je u noći 26/27. 3. ove godine na području općine Laktaši i priznao je ubojstvo Bašića.

Također, priznao je da je naručitelj ubojstva narkodiler Dalibor Railić Dugi iz Prijedora, koji se nalazi u jednomjesečnom pritvoru Suda BiH (od 25. 03.) zbog sudjelovanja u trgovini opijatima.

Miljatović i njegov pomagač Igor Repajić nalaze se u Posebnom odjelu Republičkog tužiteljstva, gdje su prebačeni 28.03. u večernjim satima.

Sada cijela situacija oko likvidacije Bašića dobiva  novu dimenziju koja ukazuje da je potrebno detaljno istražiti slučaj ubojstva kako bi se otkrilo je li još netko, osim Railića, bio naručitelj i organizator ubojstva.