U ŽZH 27 novozaraženih, Širokobriježanin ponovno obolio od korone

Testiranje koronavirus drive-in
hercegovina.info

U proteklih 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) na prisustvo koronavirusa testirana je 121 osoba, od čega je osam retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12 sati, registrirano je 27 novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa, iz Širokog Brijega devet (tri muške i šest ženskih), Ljubuškog sedam (dvije muške i pet ženskih), Gruda tri (dvije muške i jedna ženska) te Posušja osam (pet muških i tri ženske) osobe.

Zabilježen je slučaj reinfekcije kod muške osobe iz Širokog Brijega rođene 1963. godine. Od prisustva koronavirusa oporavilo se 35 osoba, iz Širokog Brijega 15, Ljubuškog tri, Gruda sedam, Posušja 10.

U samoizolaciji nalazi se 529 osoba, dok je 50 osoba izašlo iz samoizolacije. Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivno je 256 osoba: s područja općine Široki Brijeg – 101, s područja općine Ljubuški – 55, s područja općine Grude – 50 i s područja općine Posušje – 50 osoba, navedeno je u izvještvaju Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.