U TARČINU - SIPA oduzela 46 kilograma eksploziva

SIPA rotacije
Hercegovina.info

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su (24.3.2021. godine) na području Županije Sarajevo, u mjestu Tarčin, lišili slobode jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 371. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“.

Postupajući po nalogu Općinskog suda u Sarajevu i Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, policijski službenici SIPA-e pretražili su putničko motorno vozilo kojim je upravljao osumnjičeni i tom prilikom u prtljažniku navedenog vozila otkrili i privremeno oduzeli 26 komada vojnog eksploziva težine po pola kilograma, 100 komada vojnog eksploziva težine po 200 grama i 130 komada vojnog eksploziva težine po 100 grama. Pored navedenog, privremeno je oduzeto i putničko motorno vozilo te mobilni telefon.

U nastavku aktivnosti, policijski službenici SIPA-e danas su (25.3.2021. godine) u Tuzli pretražili i stambeni objekat koji koristi osumnjičena osoba. 

Osumnjičena osoba trenutačno se nalazi u prostorijama SIPA i nad njom je u tijeku kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, biti predata u dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo, priopćio je glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.