U SVIM ŽUPANIJAMA 234 pozitivnih na koronavirus u Federaciji

U SVIM ŽUPANIJAMA 234 pozitivnih na koronavirus u Federaciji
hercegovina.info

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12h) u Federaciji BiH prijavljeni su rezultati testiranja 1.601 uzorka, od kojih je 234 pozitivnih na COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u svim županijama, objavio je Krizni stožer federalnog Ministarstva zdravstva.

U Federaciji BiH do sada su testirana 105.764 uzorka, a COVID-19 je potvrđen kod 10.062 osobe. Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH se oporavilo 6.725 pacijenata, u protekla 24 sata evidentiran je oporavak 289 pacijenata. Trenutačno je aktivno 3.066 slučajeva-oboljelih od COVID-19.

U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je pet smrtnih ishoda. Preminula su tri muškaraca iz Goražda, Odžaka i Tuzle, te dvije žene iz Konjica i Banovića. S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 271, od čega je 173 osoba muškog (63,8%) i 98 osoba ženskog spola (36,2%).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za adekvatan odgovor na pojavu COVID-19 u našoj zemlji potrebni su maksimalna odgovornost, suradnja i zajedništvo kako zdravstvenih institucija i ustanova, tako i drugih javnih institucija na svim razinama vlasti, medija, kao i svakog građanina pojedinačno.

Neophodno je pridržavati se mjera osobne zaštite, držanje razmaka od dva metra i izbjegavanje rukovanja i grljenja, nošenje maski u zatvorenom javnom prostoru uz održavanje distance od dva metra, te na otvorenom ukoliko nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje osobne higijene i higijene prostora, kao i da se poslodavci i uposleni pridržavaju preventivnih mjera na radnim mjestima, zaključili su iz federalnog Stožera. .