U SARAJEVU UHIĆENI PLAĆENI UBOJICE IZ SRBIJE Dovode se u vezu s Veljom Nevoljom, Kavačkim klanom i Darkom Šarićem

Sarajevo tower

Pripadnici MUP-a ŽS uhitili su jučer u zgradi Sarajevo Towera dvije osobe po Interpolovoj potjernici iz Srbije, saznaje Avaz.

Saznaju da su osumnjičene osobe iznajmile više stanova u samom vrhu ovog objekta. 

Avaz iz izvora bliskih policiji saznaje da su uhićeni Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović. Njih je uhitio MUP ŽS, a uz pomoć OSA-e, koja ih je locirala i razotkrila.

Jovanović je se dovodi u vezu s klanom Velje Nevolje, poznatijeg kao Veljka Belivuka, ali i Darkom Šarićem. 

Bojan Hrvatin, svjedok u postupku koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a kojima se na teret stavljaju najteža kaznena djela, tijekom svjedočenja u ožujku ove godine, iznio je niz detalja o ubojstvu dvojice škaljaraca na Krfu. Alan Kožar i Damir Hadžić, ubijeni su u srpnju 2020. godine na Krfu, a Hrvatin tvrdi da je među egzekutorima bio i Dušan Jovanović zvani Giba sa Karaburme, čiji je brat Vuk ranjen u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živio.

Mediji u Srbiji su objavili u studenom prošle godine da je Dušan Jovanović planirao atentat i na Veselina Milića, načelnika beogradske policije, a sve su otkrile Sky poruke. 

Dušan Jovanović, zvani Giba dovodi se u vezu s vođom "vračaraca" Nikolom Vušovićem Džonijem i suradnikom Dariom Đorđevićem Deksterom. Dovodi se u vezu i s Darkom Šarićem. 

Apelacijski sud u Beogradu je potvrdio u lipnju presudu Višeg suda i oslobodio Darka Dulovića optužbi za pomaganje u teškom ubojstvu Siniše Milića Bosketa, koji je slovio za bliskog suradnika Luke Bojovića.

Ove osobe osim Srbije potražuju još neke države. Utvrđuje se što su radili u BiH i koga su planirali likvidirati.