U "PRAVO VRIJEME" Četiri i pol mjeseca nakon potresa Vlada HNŽ-a prebacuje novce potresom pogođenim područjima

Stolac CZ
Hercegovina.info

Četiri i pol mjeseca nakon snažnog potresa koji je pogodio Hercegovinu, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije konačno je odlučila pomoći najpogođenijim područjima.

"Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, na današnjoj je sjednici, među ostalim, usvojila Odluku kojom je osigurala 400.000,00 KM za zemljotresom pogođena područja. Iznos od 300.000,00 KM biti će proslijeđen Gradu Stocu, a 100.000,00 KM Gradu Čapljini u svrhu sanacije posljedica zemljotresa koji je u travnju pogodio južne predjele Hercegovine, s posebno razornim posljedicama na području upravo Stoca i Čapljine", priopćeno je iz Vlade.

"Usvajanjem ove Odluke, Vlada HNŽ-a još je jedanput potvrdila svoju neupitnu spremnost da pomognu svoje prostore pogođene elementarnom nepogodom", dodali su.

No, pitanje je zašto je ta spremnost stigla upravo u vrijeme predizborne kampanje, kada znamo da je Vlada HNŽ-a znatno brže reagirala kada su u pitanju neka druga područja.

Podsjetimo, kod potresa koji se dogodio u ožujku 2020. godine u Zagrebu, Vlada HNŽ-a je brzo reagirala. Samo četiri dana nakon što je glavni grad Hrvatske pogodio razoran potres, točnije 26. ožujka te godine, Vlada HNŽ-a je izvršila uplatu od 100.000 maraka jednokratne financijske podrške Gradu Zagrebu.