U ovoj hercegovačkoj općini mijenja se radno vrijeme trgovina

Trgovine
Ilustracija

Odlukom Stožera civilne zaštite općine Čitluk radno vrijeme pravnih subjekata, koji su ranijim odlukama izuzeti od zabrane rada, produžuje se te se trgovinama koje vrše prodaju prehrambenih i higijenskih proizvoda, ljekarnama, ribarnicama, pekarnicama, benzinskim crpkama i ostalim pravnim subjektima navedenim u Zapovijedi ostavlja mogućnost da organiziraju radno vrijeme najdalje do 18 sati.

Uz ovu Zapovijed važno je pozvati sve pravne subjekte da se nastave pridržavati propisanih mjera usmjerenih na zaštitu djelatnika i kupaca. Ovim putem ponovno ističemo važnost odgovornog ponašanja, kao i važnost dezinfekcijskih sredstava na ulazu u trgovine, važnost nošenja zaštitnih maski i rukavica, obavljanja kupnje uz poštivanje socijalne distance od najmanje dva metra i ostalih higijenskih standarda propisanih od nadležnih službi.

"Poštujući navedene mjere svi zajedno doprinosimo borbi protiv širenja pandemije koronavirusa. U ovo trenutku ne možemo si dopustiti opuštanje a maksimalno poštivanje svih uputa Stožera civilne zaštite općine Čitluk i stožera viših razina vlasti najbolji je način na koji svi možemo dati vlastiti doprinos u borbi protiv koronavirusa", navode iz Stožera civilne zaštite. 

Nova zapovijed o radnom vremenu trgovina na području općine Čitluk stupa na snagu 23. travnja i primjenjivati će se do donošenja nove zapovijedi.

Podsjetimo, trgovine u općini Čitluk su prema Zapovijedi Stožera civilne zaštite imale radno vrijeme do 14 sati.