U Mostaru najviše hospitaliziranih od početka godine, u Konjicu se broj od jučer udvostručio, 20 pacijenata liječi se u Livnu

Covid bolnica infektinvo
hercegovina.info

Skok broja oboljelih od koronavirusa u Bosni i Hercegovini sa sobom je donio veći broj hospitaliziranih osoba, iako je omikron varijanta nesretnog virusa znatno blaža od delta soja. 

Tako na bolničkom liječenju od koronavirusa u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar imamo 125 osoba što je i najveći broj od početka godine. Od tog broja 18 pacijenata nalazi se na invazivnoj, a pet na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, dok su ostali klinički stabilno.

Broj hospitaliziranih pacijenata u Općoj bolnici Konjic samo od jučer se udvostručio.

Covid bolnica infektinvo

"Danas imamo 15 hospitaliziranih zbog koronavirusa u MostarU. Jučer smo pak imali osam osoba na bolničkom liječenju, što znači da se brojka gotovo udvostručila", kaže za Hercegovina.info direktor Opće bolnice Konjic dr. Dženan Lepara.

"Oni pacijenti koji su za respiratora, oni idu za Mostar dok ostale mi liječimo. Što se tiče bolnice ona sada funkcionira bez većih problema", dodao je Lepara.

Hospitaliziranih ima i u Livnu.

"Trenutno je na bolničkom liječenju u Županijskoj bolnici "Dr. fra Mihovil Sučić" Livno, na našem covid odjelu, 20 pacijenata. Od toga jedan pacijent je cijepljen, dok ostali nisu", kaže nam ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije dr. Diana Mamić.

Covid bolnica infektinvo

"Također treba istaknuti kako iz naše županije imamo sedam pacijenata koji se nalaze u bolnici u Mostaru. Kod nas se liječe osobe sa srednjom i teškom kliničkom slikom i komorbiditeti koji su razvili upale pluća i na kisiku su. Svi oni koji prelaze teško stanje liječe se u Mostaru. U Županijskoj bolnici Livno se ne koriste respiratori, pacijenti su uglavnom na kisiku", rekla je dr. Mamić za Hercegovina.info.

U Bosni i Hercegovini su u posljednja 24 sata registrirane 3.162 osobe pozitivne na koronavirus, od 6.719 obrađenih testova, što je ujedno i rekord od početka pandemije. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.