FOTO  U Ljubuškom pripremljeno i podijeljeno čak 2.000 porcija bakalara

bakalar ljubuski

Danas se na središnjem gradskom trgu u Ljubuškom okupio veliki broj građana kako bi zajedno obilježili početak Badnjeg dana. Tradicionalna podjela bakalara ni ove godine nije podbacila kad je u pitanju broj pripremljenih porcija i okupljenih ljudi. Ovaj običaj predstavlja značajan dio božićne tradicije u Ljubuškom, jer između ostalog okuplja cijelu zajednicu u blagdanskom duhu.
 
Ovogodišnja manifestacija označila je završetak predbožićnih događanja u sklopu Adventa u Ljubuškom, međutim kako doznajemo, program Adventa nastaviti i nakon Božića, nastojeći održati duh zajedništva i radosti tijekom cijelog blagdanskog razdoblja.
 
Svečanost je započela pozdravnim riječima i blagoslovom fra Andrije Majića, a nakon toga fokus se prebacio na glavni događaj - podjelu bakalara. Kao i svake godine do sada, organizatori su se potrudili osigurati dovoljno bakalara za sve posjetitelje. Kako smo iz razgovora doznali, danas su pripremili čak dvije tisuće porcija ove poznate ribe iz sjevernog Atlantika. Domaćeg vina također nije nedostajalo.
 
Blagdansku atmosferu dodatno su obogatili poznati i talentirani Ljubušaci, Nikola i Josip, koji su svojom svirkom i pjesmom unijeli dodatnu radost i toplinu među prisutne. Ovaj predbožićni dio Adventa u Ljubuškom, završavajući na tako tradicionalan način, bespogovorno je ostavio sve prisutne s osjećajem povezanosti i nade dok polagano ulaze u božićno razdoblje.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.