U HERCEGOVINI SE "LOVI" SAMO MARIHUANA Još jedna plantaža pronađena kod Čapljine

marihuana,indijska konoplja,plantaža,Čapljina
GP BiH

U nastavku operativne akcije kodnog naziva „Plantaža“, pripadnici Postrojbe za podršku i kontrolu Terenskog ureda Jug Čapljina Granične policije BiH, 16. rujna 2022. godine, otkrili su još jedan zasad indijske konoplje te lišili slobode državljanina Bosne i Hercegovine.

Naime, pomenuti državljanin BiH je zatečen na mjestu gdje se nalazio zasad od 16 stabljika indijske konoplje prosječne visine dva i pol metra u graničnom pojasu na području Čapljine.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, o događaju je obaviješten dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, prema čijoj je naredbi i lišen slobode, a stabljike indijske konoplje su privremeno oduzete.  

Tijekom provedbe akcije pripadnici Granične policije BiH su i ovoga puta koristili specijaliziranu opremu doniranu od Vlade Republike Češke.

Podsjetimo, pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine, 12. rujna 2022. godine, u mjestu Počitelj – Brdo u graničnom pojasu na području općine Čapljina, u operativnoj akciji „Plantaža“ otkrili su zasad opojne droge indijske konoplje. Tijekom operativne akcije otkrivene su 93 stabljike opojne droge indijske konoplje visine od dva i pol do tri metra.