VIDEO  U Hercegovini 'niče' novi grad s 3000 stambenih jedinica

Grad Sunca Trebinje
Hercegovina.info

Kada bi se našao satelitski snimak, napravljen prije nekoliko godina, na mjestu današnjeg 'Grada Sunca' bio je samo krš. Fantastični predstavnik mediteranske Hercegovine. Zahvaljujući ideji i viziji predsjednika koncerna 'Swisslion' Rodoljuba Draškovića, to je danas turistički kompleks, kojim bi se čovjek mogao ponositi bilo gdje u svijetu. I ne staje se na tome. Sljedeći korak je da 'Grad Sunca' bude popunjen i svojim stalnim stanarima.

"Stambeni kompleks, koji se gradi u okviru 'Grada Sunca', prostire se na 25 hektara s 3000 stambenih jedinica. Koncipiran je iz više cjelina koje su međusobno povezane pješačkim zonama i zelenim površinama. Stacionirani promet će biti izmješten u podzemne garaže i otvorene parkinge, na periferiji stanovanja. Budući stanari moći će uživati u parkovima s vodenim površinama, terasama ugostiteljskih objekata i drugim uslužnim segmentima koje će činiti ovaj kompleks", kaže za Hercegovina.info direktorica za hotelijerstvo, ugostiteljstvo i turizam poslovnog sustava 'Swisslion Takovo' Vanja Šipovac.

Budući stambeni kompleks koji će se nalaziti u okviru 'Grada Sunca' bit će na najvišoj razini kada je hedonizam u pitanju. Pravi mali raj na Zemlji, sa šetalištima i vodenim površinama, umjesto parkinga, koji je počeo preuzimati primat u svim većim gradovima.  

Grad Sunca Trebinje

"Prvom fazom gradnje, predviđeno je 600 stambenih jedinica, kao i gradnja Apart hotela koji čini središnji dio kompleksa. Uzdiže se na 16 katova, s dva panoramska lifta, koji prolaze kroz atrij s unutarnjim vrtom. Apart hotel će sadržavati 200 stambenih jedinica, različite strukture i površine. Koristit će se najkvalitetniji i najsuvremeniji materijali, koji treba budućim stanarima da osiguraju udobnost i komfor življenja. Prednost ovog impozantnog stambenog kompleksa jeste upravo to što se naslanja na turistički kompleks 'Grad Sunca' u okviru kojeg egzistira Aqua park, bogat i širok sportski koncept, ugostiteljski objekti, edukativni sadržaj za djecu, mini zoo vrt. Atraktivnost lokacije ga čini još zanimljivijim, ako znamo da je udaljen samo 6 kilometara od središta Trebinja, samo dvadesetak od Dubrovnika, nepunih 40 km od Herceg Novog i na oko stotinjak od Mostara ili Podgorice", nastavlja Šipovac.

Da Hercegovina mora zadržati svoj duh dokazuje i izgradnja Varoš Čaršije, koja će zadržati tradicionalnost i autentičnu notu ovog kraja.

Sadržaj se učitava...

"Sam koncept je jako zanimljiv, mislim da će onim najizbirljivijim i najzahtjevnijim gostima zaista udovoljiti. To je aščinica koja će u centralnom dijelu zauzimati Begovu kuću, apartmanski dio, autentični dućani i prostor za degustaciju naših vina i proizvoda".

'Grad Sunca' i sada, a sasvim sigurno i s budućim planovima će postati najmodernije mjesto kako za odmor, tako i za stalno prebivalište. Ponude, kako za djecu, tako i za one starije ili najstariju populaciju ga podižu u sam vrh uvjeta kojima teži moderna civilizacija.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.