FOTO  U Hercegovini niče bolnica od 130 milijuna maraka, građani tvrde da im je oteta imovina

Trebinje bolnica

Polaganjem kamena temeljca danas je u naselju Pridvorci kod Trebinja započela izgradnja nove, suvremeno opremljene bolnice. Ukupna vrijednost projekta iznosi 128.448.448 KM s PDV-om.

Trebinje bolnica

Grupi građana iz Pokreta za Restituciju Trebinje, koja već godinama vodi borbu oko poljoprivrednog zemljišta koje smatraju da se nezakonito pretvara u građevinsko, danas nije odobren pristup ceremoniji polaganja kamena temeljca. Oni su planirali mirnim prosvjedom iskazati svoje nezadovoljstvo. Članovi Pokreta naglašavaju da se sve odvija suprotno zakonima i da ne postoji građevinska dozvola za izgradnju bolnice.

Trebinje bolnica

Trebinje bolnica

"Ovo što se danas događa u Trebinju predstavlja poraz demokracije i prava. Vlast Republike Srpske, uzurpator, pokušava danas pokazati podršku i brigu za narod, iako je istinski cilj vlasti prisvajanje 50 hektara poljoprivrednog zemljišta. Polaganje kamena temeljca se odvija bez građevinske dozvole. Pitanje je samo vremena kada će Ustavni sud BiH donijeti odluku i poništiti rješenje o vlasništvu zemljišta. Oni mogu skinuti zastavu Republike Srpske i staviti zastavu SNSD-a ili piratsku zastavu, jer gospodo, vi nam svjesno otimate imovinu, kršeći sve zakone", izjavio za Hercegovina.info je Srbo Škero, član Pokreta za Restituciju Trebinje.

Trebinje bolnica

Prema planiranoj dinamici radova, nova bolnica treba biti u funkciji do kraja 2025. godine. Novi bolnički kompleks će se prostirati na površini od 41.080 metara kvadratnih i sadržavat će suvremeni objekt bolnice, prateći objekut tehničkog bloka, nadstrešnicu za sanitetska vozila, kao i kompletno uređene pristupne prometnice za automobile i pješake, zajedno s parkinzima i zelenim površinama.

Bolnica će imati odjele za onkologiju, pulmologiju, infektivne bolesti, psihijatriju, neurologiju, internu medicinu, nefrologiju, porođaj i ginekologiju, kirurgiju i urologiju, otorinolaringologiju i oftalmologiju, kao i urgentni blok sa sobama za opservaciju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.