U Hercegovini kiša, u Bosni sa snijegom

vremenska prognoza
vremenska prognoza

Na istoku Bosne prije podne moguća je slaba kiša. U Hercegovini većinom kiša, a snijeg se očekuje iznad 900 metara nadmorske visine.

Očekivana količina padalina je između 10 i 30 litara po metru četvornom, u Hercegovini lokalno do 50 litara.

Prognozira se 10 do 30 centimetara novog snijega. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne vjetar jugoistočnog smjera, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever.

Jutarnja temperatur od -3 do 2, na jugu od 2 do 5, a najviša dnevna od -2 do 4, na jugu do 7 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno vrijeme. Prije podne sa kišom i susnježicom. Tijekom dana sa susnježicom i snijegom. Jutanja temperatura oko -1, a najviša dnevna oko 3 stupnjeva.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda prognoziraju da će u srijedu u Bosni biti oblačno sa slabim snijegom. Prognozira se između 2 i 7 centimetara novog snijega. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje od 4 do 8 stupnjeva.

U četvrtak u Bosni veći dio dana oblačno vrijeme. Lokalno će pasti malo snijega prije podne. Od večernjih sati postepeno razvedravanje. U Hercegovini vedro. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje od 5 do 8 stupnjeva.

U našoj zemlji u petak preovladavat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost, koja ponegdje može biti i dugotrajna.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1,na jugu do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje od 5 do 8 stupnjeva.