U HBŽ-u trenutno oko 90 zaraženih osoba

HBŽ i zdravstvo
Vlada HBŽ

Jučer je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije održan radni sastanak predsjednika Vlade HBŽ, Ivana Vukadina, ministra rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih, Momčila Bajića, s ravnateljima domova zdravlja na području Hercegbosanske županije, ravnateljem Županijske bolnice „Dr. fra Mihovil Sučić“, ravnateljicom Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije i ravnateljem Zavoda za zdravsteveno osiguranje Hercegbosanske županije.

Ravnatelji domova zdravlja s područja Hercegbosanske županije, ravnatelj Županijske bolnice „ Dr. fra Mihovil Sučić“, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije i ravnatelj Zavoda za zdravsteveno osiguranje Hercegbosanske županije upoznali su predsjednika Vlade HBŽ i resornog ministra s trenutnom epidemiološkom situacijom na prostoru Hercegbosanske županije, kao i s epidemiološkom slikom na području u kojem djeluje njihova zdravstvena ustanova. Kronološki su iznijeli i predstavili stanje koje se događalo na terenu i institucijama te djelokruge djelovanja Stožera civilne zaštite HBŽ-a i Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a tijekom razbolja od pojave virusa do današnjeg dana.

Trenutnu epidemiološku situaciju na prostoru Hercegbosanske županije rukovodeći predstavnici javnih zdravstvenih institucija u Hercegbosanskoj županiji okarakterizirali su kao povoljnu, jer trenutno imamo oko 90-tak aktivnih slučajeva COVID pozitivnih pacijenata, ali što svakako nije razlog za opuštenost i nepoštivanje preporučenih epidemioloških mjera. Predsjednika Vlade i resornog ministra upoznali su i s problemima i uvećanim rashodima koje imaju zbog razbolja panedmije.

Predsjednik Vlade HBŽ, Ivan Vukadin i ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih, Momčilo Bajić iznijeli su zahvale svim zdravstevnim djelatncima, jer kako su naveli, upravo su oni iznijeli najveći teret razdoblja pandemije. Također je naglašeno od strane predsjednika Vlade da u budućim sastancima ravnatelji domova zdravlja i ravnatelj Županijske bolnice „Dr. fra Mihovil Sučić“ pripreme i iznesu svoje potrebe sukladno trenutnom stanju u pojednim zdravstvenim ustanovama, ugovorima koje trebaju ispoštovati kako bi se počelo s rješavanjem i uklanjanjem problema u zdravstvenom sektoru Hercegbosanske županije.