FRANCUSKA Ubijena tri policajca, napadač u bijegu

Hitna pomoć policija rotacija
Ilustracija

Trojica francuskih policajaca su ubijena, a četvrti je ranjen u srijedu ujutro kada je muškarac otvorio vatru na njih tijekom intervencije zbog obiteljskog nasilja u središnjoj Francuskoj, objavila je novinska agencija AFP u srijedu pozivajući se na ured javnog tužitelja u Clermont-Ferrandu. 

Policajci su išli na dojavu o obiteljskom nasilju. Pokušali su spasiti ženu, no ubio ih je 48-godišnji muškarac.

Ubojstvo se dogodilo u mjestu Saint-Just Puy-de-Dômeu, javlja France TV Info. Policajci su pokušali spasiti ženu koja se sakrila na krov kuće od muškarca. Na mjesto događaja prvo su izašla dva policajca. Muškarac je zapalio kuću te jednog ranio, a drugog ubio. Potom su stigla još dva policajca, koja je muškarac isto ubio, prenosi Index.

Policajac koji je preživio ozlijeđen je u nogu te se nalazi u bolnici Ambert. Ugrožena žena odvedena je na sigurno.

Napadač je u bijegu

Gradonačelnik obližnjeg grada Saint-Justa François Chautard rekao je kako se čini da je sve započelo obiteljskom svađom nakon koje su policajci poslani na mjesto događaja kako bi evakuirali susjede i osigurali mjesto događaja. Uz policiju, na mjesto događaja došli su i vatrogasci.

Ubijeni policajci bili su dobi od 21, 37 i 45 godina, rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova.

U tijeku je potraga za osumnjičenim koji je u bijegu. On je u prošlosti privlačio pozornost zbog spora oko skrbništva nad djetetom, navodi tužiteljev ured.