U Doboju kamenovan hrvatski dom

federacija, Doboj, kamenovanje, Bugojno, Bugojno, teroristički napad, zarobljenici, ratni zločin, Bugojno, Bugojno, Hrvati, Bakir Izetbegović, ratni zločin, Bugojno, Bugojno, ratni zločin, nestali hrvati, Bugojno, ratni zločin, Bugojno, teror, pismo, Bugojno, Zločini Armije BiH, skandal, Bugojno, Hrvati, ratni zločin, Bugojno

Kako se objašnjava, u noći između 23. i 24. siječnja zasad nepoznati počinitelji na zgradu dobojskog hrvatskog doma bacali su kamenje oštetišvi pri tom veliku ploču s nazivom doma.

Oštećenja je dobojski župnik opazio nakon nedjeljne mise te je odmah izvijestio lokalnu policiju koja je obavila očevid i traga za počiniteljima.

Hrvatski dom u Doboju zapravo je stara župna kuća koja je Crkvi oduzeta nakon Drugog svjetskog rata i koja je u posjed dobojske župe vraćena u jesen prošle godine. Trenutačno se u njoj nalaze uredi župnog Caritasa i Hrvatskog kulturnog društva "Napredak".

KTA podsjeća da kamenovanje hrvatskog doma u Doboju nije prvi takav izgred u ovom gradu te da je tijekom proteklih božićnih blagdana u ovoj župi bilo nekoliko provala u obnovljene kuće prognanih Hrvata.