U BiH uhićeno devetero zbog krivotvorenja diploma

U BiH uhićeno devetero zbog krivotvorenja diploma
U operativnoj akciji kodnog naziva "Pečat" pretrage i uhićenja provedeni su na području Velike Kladuše, Cazina, Bužima, Bosanskog Novog, Kozarske Dubice, Prijedora, Banje Luke i Brčkog.

Devet osoba privedeno je zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kaznena djela udruživanje radi počinjenja kaznenih djela i krivotvorenja isprava.

Policijski istražitelji zaplijenili su više mobilnih telefona sa SIM karticama, laptop, diplome o završenom školovanju, svjedočanstava o završenim razredima srednje stručne spreme i druge dokumente za koje se sumnja da su krivotvoreni.

Najavljeno je kako će svi uhićeni nakon kaznene obrane u policiji biti predani tužiteljstvu Unsko-sanske županije koje vodi istragu.
Iz tog su tužiteljstva tijekom dana objavili kako je policijska racija rezultat višemjesečne istrage.

- Istraga u ovom predmetu vodi se od rujna 2018. godine, a prvoosumnjičeni i organizator ove skupine je s područja Cazina. Nakon što uhićene osobe budu predane županijskom tužiteljstvu, tužitelj će odlučiti prema kojim osobama će se predložiti određivanje mjere pritvora, stoji u izjavi dostavljenoj medijima.