U akciji "Hercegovina" uhićeno 19 osoba

pritvor, uhićenje, akcija, crna kronika, Goran Zubac, crna kronika, akcija, uhićenje, Sipa
Načelnik Centra javne sigurnosti Trebinje (CJB) Goran Zubac rekao je da se akcija nastavlja tijekom dana, te dodao da je do sada obavljeno 40 pretresa stanova i vozila u kojima je zaplijenjeno preko 36 kilograma skanka, oružje i minsko-ekplozivna sredstava, dva vozila i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa ovim kaznenim djelima.

Zubac je na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare potvrdio da su do sada uhićene tri osobe iz Trebinja, šest iz Bileće, sedam iz Gacka, dva iz Istočnog Sarajeva i jedno iz Stoca.

On je rekao da je CJB Trebinje sredinom studenog prošle godine počeo pripremne radnje za akciju "Hercegovina" u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) i nadležnim tužiteljstvima.

Zubac je podsjetio da je 17. lipnja policija podnijela izvještaje Specijalnom tužiteljstvu RS protiv 31 osumnjičene osobe za organizirani kriminal i nedozvoljenu proizvodnju i promet droga.

Zubac nije želio da saopći više detalja dok akcija traje, a narednu konferenciju za novinare najavio je za sutra.

U policjiskoj akciji "Hercegovina", osim MUP-a RS i Specijalnog tužiteljstva, sudjeluje i MUP Hercegovačko- neretvanskog Ž/K.

Srna