POREZNA Na području HNŽ izrečene kazne u iznosu 69.600 maraka

porezni inspektori , BIH, Porezna uprava Federacije BiH, zapečaćeni objekti, inspektori, Porezna uprava Federacije BiH, fiskalni računi, porezni obveznici, priopćenje, kazne, porezni dužnici, Bosna i Hercegovina, dug

Porezna uprava Federacije BiH - Županijski porezni ured Mostar je 22. i 23.02.2021. godine izvršila 67 inspekcijskih kontrola tzv. akcija na području Hercegovačko-neretvanske županije kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, djelatnost proizvodnje i prodaje kruha i peciva i ostale uslužne djelatnosti.

Inspektori su u 36 kontrola otkrili nezakonitosti u poslovanju poreznih obveznika. Zatečeno je devet neprijavljenih radnika, devet obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, jedan obveznik koji nije imao instaliran fiskalni uređaj i jedan objekt koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno je osam objekata i podnesena su 42 prekršajna naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama od 69.600 KM.

Kontrole su izvršene na području Mostara, Čapljine, Stoca, Prozora-Rame, Konjica, Jablanice i Čitluka, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.