TUŽNA PRIČA OBITELJI BOLOBAN "Dok je vlast obećavala pomoć, ocu 90%-tnom invalidu sinovi su završili u Njemačkoj i Slovačkoj..."

Titova ulica Konjic
Hercegovina.info

Još jedna tužna priča dolazi iz Konjica ili 'herojskog' Konjica kako mu se tepa u predizborno vrijeme. U Facebook grupi 'Konjic - jučer, danas, sutra' objavljena je priča o obitelji Boloban u kojoj je dvoje djece već otišlo vani trbuhom za kruhom, dok će najmlađu kćerku vjerojatno pogoditi ista sudbina.

Nihad je rođen 1995. u Konjicu gdje je završio medicinsku školu s odličnim uspjehom, a nakon toga je stažirao u Konjicu bez ikakve naknade. Životni put je nastavio u njemačkog Bad Salzungenu gdje je već 5 godina. Njegov 31-godišnji brat Ermin otišao je u Slovačku jer nije mogao školovanje nastaviti zbog očeve bolesti. Ekonomsku školu završio je, kao i brat, odličnim uspjehom. Njihova sestra rođena 2003. godine završila je elektrotehničku školu u Konjicu, a trenutačno je na Mašinskom fakultetu Univerziteta Džemal Bijedić u Mostar te će najvjerojatnije spas tražiti izvan naše domovine.

Poteškoće obitelji 'gone' još ratnih vremena kada je njihov otac Nusret kao branitelj od 2012. godine izgubio vid na jedno oko skroz, a drugo je operirao u Zagrebu na koje sad vidi 5-10%. Od početka bolesti kao 90%-tni invalid liječi se privatno, kaže njegova obitelj aludirajući na troškove i potrebe u takvoj situaciji.

U navedenoj Facebook grupi oštro su se okomili na vladajuće u tom gradu, odnosno Stranku demokratske akcije za koju tvrde da je u više navrata obećavala pomoć Bolobanima, no u međuvremenu se ta obitelj raselila po Europi pa je pravo pitanje imaju li više kome pomoći.

Brojni komentatori u grupi su razočarani ponašanjem vlasti prema obitelji Boloban, ali i ostalima za koje smatraju da su zakinuti da bi se napravilo prostora Asimu, Fadilu, Fikretu, Budnji, malinarima i ostalim, kako kaže, stranačkim klošarima.