TUŽITELJSTVO ŽZH Godina i sedam mjeseci zatvora za prometnu u Bobanovoj Dragi, gdje je smrtno stradao maloljetnik

otac, nesreća, sutkinja, presuda, Ante Niče, ubojstvo, salmir kaplan, samir kaplan, izbori u BiH, tužiteljstvo, VSTV BiH, Tužiteljstvo ŽZH, prometna nesreća, Bobanova Draga, tužiteljstvo, optužnica, liječenje, Tuzla, kazna, pedofil, bjelovar, zlostavljanje djeteta

Tužiteljstvo ŽZH danas je priopćilo da je ženska osoba pravomoćno osuđena na godinu i sedam mjeseci zatvora zbog prometne nezgode u kojoj je smrtno stradao maloljetnik.

"Nakon što je prethodno Županijski sud u Širokom Brijegu rješenjem od 21.10.2020. godine po drugi put ukinuo ranije presudu Općinskog suda u Ljubuškom od 28.02.2020. godine kojom je Suzana Pešorda bila nepravomoćno osuđena na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 7 (sedam) mjeseci, određeno je održavanje rasprave pred drugostupanjskim sudom, te je nakon održane rasprave  Županijski sud u Širokom Brijegu dana 05.05.2022. godine po optužnici Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg izrekao i javno objavio osuđujuću pravomoćnu presudu protiv Suzane Pešorde, zbog kaznenog djela teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa u vezi sa kaznenim djelom ugrožavanja javnog prometa posljedicom čega je jedna  malodobna osoba smrtno stradala i jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede", priopćila je Tužiteljstvo ŽZH. 

"Optužena je osuđena na kaznu zatvora u trajanju od  jedne (1) godine i sedam (7) mjeseci. Također je optuženoj izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 2 (dvije) godine, računajući od pravomoćnosti presude, s tim što se vrijeme izvršenja kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere", naveli su.

Pešorda se teretila da je dana 03.03.2015. godine u mjestu Sovići – Bobanova Draga, općina Grude, izazvala prometnu nezgodu na način da je započela radnju skretanja  u lijevo gledano iz smjera njezinog kretanja, a da se prethodno nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike, olako držeći da će i na taj način vožnju uspješno obaviti u čemu nije uspjela, jer se u tom trenutku svojom desnom kolničkom trakom iz suprotnog smjera kretalo vozilo, kada dolazi do udara u isto, a kojim je upravljao oštećeni posljedicom čega je isti zadobio teške tjelesne ozljede, a malodobni suvozač u istom vozilu je preminuo na licu mjesta.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.