TUŽITELJSTVO TRAŽI PRITVOR Prijedorski policajac znao da se sprema strašno ubojstvo načelnika krima i šutio

Tužiteljstvo BiH
Anadolija

Nakon što je ispitao osumnjičene, postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Dejana Jurišića (1983), policijskog službenika zaposlenog u PU Prijedor, a koji je uhićen u akciji MUP-a RS, na području Prijedora.

Mjera pritvora zatražena je zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike.

Navedeni osumnjičeni je pod istragom, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo organizirani kriminal iz člana 250. KZ-a BiH, u vezi sa kaznenim djelom iznuda iz člana 232. i kaznenim djelom zloupotreba službenog položaja iz člana 315. KZ-a RS.

U okviru istražnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da je osumnjičeni tijekom 2021. godine,  kao ovlašteno lice MUP-a RS-a, imao informaciju da se sprema teško ubojstvo načelnika krim-policje Prijedor, Radenka Bašića, kao i o osobama koje ubojstvo pripremaju a takvu informaciju nije prenio nadležnim organima, te da je umjesto zaštite građana, održavao kontakte sa kriminogenim osobama i pomagao u iznudama novca od građana na području Prijedora.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH. Ostala dvojica osumnjičenih lišenih uhićenih istoj akciji, dala su detaljne iskaze, dokazi su prikupljeni i dokumentovani, te za njih nije zatražena mjera pritvora.