Tužiteljstvo traži jednomjesečni pritvor za šeficu i crnokošuljaše

Jelena Majstorović

Nakon što je u nazočnosti odvjetnika ispitao osumnjičene, postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za troje osumnjičenih koji su uhićeni u akciji SIPA-e, na području Banja Luke, Gradiške i Prnjavora.

Tužitelj Tužiteljstva BiH podnio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene:

-Majstorović Jelenu, rođenu 1978. godine u Prnjavoru, 
-Popović Radenka, rođenog 1967. godine u Prijedoru, i
-Savić Stevu, rođenog 1983. godine u Banja Luci.

Prijedlog pritvora je upućen iz zakonskih razloga propisanih članom 132. stav 1. tačka b) i c) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, kao i ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenih djela iz člana 249. i kazneno djelo zloupotreba položaja ili ovlasti iz članka 220. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine, a u vezi sa člankom  53. i 54. istog Zakona.

U odnosu na preostale tri osumnjičene osobe bit će predložene mjere zabrane. Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, gdje se očekuje zakazivanje ročišta po prijedlogu tužiteljstva.