TUŽITELJSTVO SBŽ Formirani predmeti o tinejdžerskim samoubojstvima u Jardolu

cetiri bijele ruze

Tužiteljstvo SBŽ formiralo je predmete o samoubojstvima u Jardolu, te istražuje zašto je malom viteškom mjestu čak četvero tinejdžera diglo ruku na sebe. 

"Vezano za Vaš upit, obavještavamo Vas da Županijsko tužiteljstvo Srednjobosanske županije kao organ otkrivanja i gonjenja počinitelja kaznenih  djela, kroz izvršene provjere informacija –saslušanjem svjedoka te poduzimanjem drugih zakonom predviđenih mjera i radnji u svakom konkretnom slučaju utvrđuje i procjenjuje da li se radi o kaznenom djelu, te zavisno o utvrđenom stanju poduzima dalje korake u predmetima", navode iz Tužiteljstva Srednjobosanske županije. 

"U konkretnim slučajevima, dežurni tužitelji su obavješteni o nemilim događajima, formirani su predmeti u Tužiteljstvu, te je Tužiteljstvo poduzimalo mjere i radnje u cilju provjeravanja okolnosti pod kojima su nastupile smrti malodobnih lica. Budući da se radi o malodobnim osobama, Tužiteljstvo u skladu sa smjernicama za objavljivanje tužiteljskih i sudskih odluka na web stranici koje je donijelo Visoko sudsko i Tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine osobne podatke ne objavljuje i isti moraju biti zaštićeni tokom cijelog postupka bez obzira na status te osobe u konkretnom postupku, zbog čega nismo u mogućnosti dostaviti više informacija", kazali su. 

Iz MUP-a Srednjobosanske županije jučer su našem portalu potvrdili da su u malom mjestu Jardol mladi ljudi izvršili čak četiri samoubojstva. U zadnjih deset mjeseci mjesto s 590 stanovnika zabilježilo je tri pokopa djevojke i mladića u cvijetu mladosti, u listopadu 2022. godine 18-godišnjakinja, u travnju ove godine 15-godišnjak, u kolovozu ove godine 16-togodišnjak. 

Svih troje pokopani su u istom malom groblju svetog Marka, baš kao i četvrti ranije preminuli.

Za Jardol je sve ovo malo previše, viteški roditelji su u strahu, a u tamošnjim školama donose se odluke o zabrani donošenja mobitela na nastavu, što upućuje kuda roditeljske sumnje idu. 

Usputno rečeno, na istom groblju sv. Marka vječni smiraj su našli i supružnici koji su stradali u prosincu prošle godine prigodom odlaska na svetu misu zornicu, kada je na njih naletio kombi.