Tužiteljstvo od Grada Mostara izuzelo dokumentaciju oko zgrade na Bijelom Brijegu

Bijeli brijeg FUP
Susjedne zgrade

Tužiteljstvo HNŽ-a izuzelo je od Grada Mostara svu dokumentaciju vezanu za izgradnju na Bijelom Brijegu, a po kaznenoj prijavi stanara tog mostarskog naselja. 

U uredu za odnose s javnošću Grada Mostara potvrđeno nam je da je sva dokumentacija oko ove zgrade predana tužiteljima. Stanari ovog naselja su prijavili čelne ljude Grada zbog ilegalne gradnje u svom naselju.

Razlog podnošenja kaznene prijave je očito kršenje pravila i propisa, izdavanje dozvola na mjestu nedozvoljenom za gradnju, te na kraju nepoduzimanje radnji da se protupropisna gradnja spriječi.

Osim što su upitne dozvole za cijelu zgradu, za koju dozvole na ovoj lokaciji nikada nisu smjele biti izdane bez novog regulacijskog plana i mimo volje stanara, investitor je ozidao i kat viška, te probio gabarite. Uz sve navedeno, na ovoj lokaciji trebala je niknuti još jedna zgrada, no nakon revolta stanara s istim se stalo. 

Epilog borbe žitelja Bijelog Brijega je do sada jedna zgrada manje i jedan kat manje, dok će sagrađeno tek doći na red, budući da je u tijeku obnova postupka, odnosno uključenje stanara u postupak izdavanja dozvola. Treba podsjetiti i da je načelnica Odjela za urbanizam i građenje Marina Deronjić nedavno policiji prijavila prijetnje, a koje su vezane upravo za ovaj objekat.