TUŽITELJSTVO HNŽ "Predmet premlaćivanje Jablanica prioritetan"

Hotel Jablanica
Hercegovina.info

Tužiteljstvo HNŽ-a tvrdi da godišnji odmori neće imati utjecaj na brzinu rada na predmetu 'premlaćivanja Jablanica', koji je za njih prioritet. 

„Vezano za vaš upit, podsjećamo Vas da je Tužiteljstvo HNŽ odmah po saznanju uključeno u ovaj slučaj i da je od PU Konjic zaprimilo izvješće o počinjenom kaznenom djelu, sa prilozima, protiv A.DŽ. (1979.), iz Jablanice, te temeljem tog izvješća donijelo naredbu o provođenju istrage zbog kaznenog djela „teška tjelesna ozljeda“ počinjenog na štetu oštećene E.K., iz Jablanice. Osumnjičeni je dana 1.08.2023. godine po lišenju slobode od strane policijskih službenika PU Konjic zadržan 24 sata, a potom po naredbi tužitelja zadržan još 24 sata, u kojem roku je osumnjičeni ispitan, te je pribavljena određena dokumentacija od Policijske uprave Konjic. S obzirom da nisu ispunjeni zakonski razlozi za predlaganje pritvora prema osumnjičenom iz čl. 146. Zakona o kaznenom postupku F BiH, istraga u ovom predmetu je nastavljena u redovnoj proceduri“, navode u odgovoru na naš upit iz Tužiteljstva HNŽ.  

Dodaju da će po odluci glavnog tužitelja ovaj predmet će imati prioritet u radu Područnog tužiteljstva Konjic. 

„Također, Tužiteljstvo HNŽ je u suradnji sa PU Konjic provodilo sve planirane istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja u navedenom slučaju. Također, ponovno je saslušana svjedokinja-oštećena, ovoga puta pred postupajućom tužiteljicom, a nakon što je to prethodno učinjeno u PU Konjic. Postupajuća tužiteljica je naložila provođenje medicinskog vještačenja po vještaku medicinske struke, koji nalaz i mišljenje je u međuvremenu dostavljen Tužiteljstvu“, navode dalje.

Nadalje, naloženo je vještačenje DVD – video zapisa snimka sa lica mjesta, koji nalog je dana 08.08.2023. godine upućen Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja Ministarstva sigurnosti BiH Istočno Sarajevo i čiji nalaz se očekuje. U međuvremenu, upućena je požurnica za postupanje.

„Po dobivanju nalaza vještačenja, Tužiteljstvo će analizirati prikupljene dokaze i potom bez odlaganja donijeti tužiteljsku odluku u ovom predmetu, o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena“, istaknuli su. 

Podsjetimo, zaposlenica hotela Jablanica Enisa Klepo brutalno je pretučena na radnom mjestu, nakon što je najavila otkaz i tražila plaću za srpanj.