TUŽITELJSTVO BIH Zapljena cigareta u vrijednosti pola milijuna maraka

TUŽITELJSTVO BIH Zapljena cigareta u vrijednosti pola milijuna maraka
hercegovina.info/Ilustracija

Po nalogu Tužiteljstva BiH realizirana je akcija kodnog naziva 'Trocadero' u borbi protiv neovlaštenog prometa akciznih proizvoda, priopćilo je Tužiteljstvo.

Dežurni tužitelj koordinirao je aktivnosti ovlaštenih djelatnika MUP-a RS, u radu na zapljeni velike količine cigareta, čija se vrijednost procjenjuje na oko pola milijuna maraka.

U okviru akcije kodnog naziva 'Trocadero', dežurni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, koordinirao je aktivnosti u akciji u kojoj je na području Banja Luke, u aktivnostima koje su na terenu realizirali policijski djelatnici MUP-a RS, izvršena zaplijena oko 160 000 kutija cigareta bez akciznih markica.

U ovom predmetu, bit će izvršeno ispitivanje osumnjičenih osoba, koje se terete za nedozvoljen promet akciznih proizvoda. Istraga u predmetu se intenzivno nastavlja.

Tužiteljstvo BiH, sa partnerskim institucijama i agencijama, radi na većem broju predmeta, koji se odnose na nedozvoljen promet duhanskih akciznih proizvoda u velikim količinama, kojim se ostvaruje velika nezakonita imovinska korist za počinitelje, a nanosi se šteta proračunu i svim građanima BiH.