TUŽITELJSTVO BIH ULOŽIT ĆE ŽALBU Jednim dijelom presude nisu zadovoljni

Jelka Milićević - Afera respiratori
Hercegovina.info

Tužiteljstvo BiH priopćilo je danas kako je zadovoljno osuđujućim dijelom presude Suda BiH premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću i ostalima u predmetu "Respiratori", ali ne i oslobađajućim.

Uložit će žalbu

“Nismo zadovoljni oslobađajućim dijelom, te ćemo nakon zaprimanja pisanog otpravka presude donijeti odluku o ulaganju žalbe na oslobađajući dio, kao i eventualno na visinu izrečenih sankcija”, ističu iz Tužiteljstva BiH.

Podsjećamo, u predmetu “Respiratori” u Sudu Bosne i Hercegovine krivima su proglašeni Fadil Novalić (SDA), premijer Federacije BiH, Fikret Hodžić, direktor tvrtke “Srebrena malina”, kao i sama tvrtka. Krivim je proglašen i Fahrudin Solak, suspendirani direktor Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ) dok je federalna ministrica financija Jelka Miličević (HDZ) oslobođena krivnje za nesavjestan rad u službi.

Novalić je u prvostupanjskoj presudi osuđen na četiri godine zatvora, Hodžić na pet i Solak na šest godina. Tvrtka ''Srebrena malina'' kao pravno lice optužena u ovom predmetu mora platiti kaznu od 200.000 KM i vratiti 694.477 KM, a radi se o iznosu koji je stečen prilikom nabavke respiratora.