Tužiteljstvo BiH spremno za preuzimanje i procesuiranje Darka Eleza

Darko Elez
Screenshot

Tužiteljstvo BiH i Posebni odjel za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, poduzimaju sve potrebne aktivnosti za preuzimanje i procesuiranje Darka Eleza osumnjičenika za organizirani kriminal.

Nakon odluke Višeg suda u Beogradu, Tužiteljstvo BiH, poduzet će sve potrebne aktivnosti za preuzimanje i procesuiranje ovog osumnjičenika za kaznena djela organiziranog kriminala. Ova odluka, između ostalog rezultat je napora i suradnje Tužiteljstva BiH i MUP-a Republike Srpske, u koordinaciji s partnerskim pravosudnim institucijama i MUP-om Republike Srbije.

U narednim danima, realizirat će se aktivnosti koordinacije i komunikacije, s partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, a radi što skorijeg realiziranja transporta navedenog osumnjičenika i optuženikau predmetima Tužiteljstva BiH. Elez Darko, optužen je u Tužiteljstvu BiH u okviru predmeta kodnog naziva “Lutka” u kojem su u dosadašnjem postupku izrečene pravomoćne kazne zatvora u trajanju od više od 130 godina.

Tužiteljstvo BiH također radi na opsežnom predmetu za organizirani kriminal, koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe, koje su pod istragom zbog teških kaznenih djela ubojstava i mafijaških likvidacija, iznuda i drugih kaznenih djela na području Istočnog Sarajeva i Bosne i Hercegovine, priopćeno je danas iz Tužiteljstva BiH.