TUŽITELJSTVO BIH "Dezinformacija je da su neke policijske snage odbile naše naredbe u predmetu Osmana Mehmedagića"

Osman Mehmedagić
Faruk Zametica/N1

Iz Tužiteljstva BiH priopćili su kako je u više medijskih objava, u proteklih nekoliko dana, objavljena je dezinformacija da su neke policijske agencije odbile realizirati naredbe i zahtjeve Tužiteljstva BiH u predmetu Osman Mehmedagić i drugi.

"U cilju točnog i objektivnog informiranja, medije i javnost obavještavamo da niti jedna policijska agencija nije odbila postupiti po zahtjevu Tužiteljstva BiH, niti uopće postoje zakonom propisane mogućnosti za takvo odbijanje", kažu iz Tužiteljstva.

"U dosadašnjem tijeku istrage, Tužiteljstvo BiH vrlo uspješno surađuje sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu -SIPA, Poreznom upravom F BiH i MUP-om Kantona Sarajevo,  a navedene institucije i agencije su uspješno i kvalitetno realizirale sve zahtjeve Tužiteljstva BiH. Ostale policijske agencije u ovom predmetu nismo angažirali", dodaju.

"Tužiteljstvo BiH uspješno surađuje sa svim policijskim i sigurnosnim agencijama, što je rezultiralo nizom zajedničkih i združenih akcija sa ciljem rasvjetljavanja kaznenih djela ratnih zločina, organiziranog kriminala, gospodarskog kriminala i korupcije, posebno sistemske korupcije, te predmeta terorizma, krijumčarenja ljudi, trgovine ljudima i ostalim predmetima iz nadležnosti Tužiteljstva BiH", priopćeno je.