TURIZAM ZAMRZNUT Neum, Mostar i Međugorje bez ijednog gosta, ali nade neke ima

Andrija Krešić
Ilustracija / hercegovina.info

Hercegovačko-neretvanska županija nema gostiju, i tko zna kada će ih biti. Međugorje, Neum i Mostar su bez posjetitelja, ugostitelji koji čekaju odluku o otvaranju terasa barem za domaće goste, svakodnevno su u sve dubljem problemu.

Konkretne pomoći od Vlade, koja tek zasjeda o poljuljanom gospodarstvu još nema.

Međutim, predsjednik Turističke zajednice u HNŽ-u Andrija Krešić smatra da još uvijek ima neke nade, ukoliko dođe konkretna pomoć, i politika odradi svoj dio posla.

„Ugostitelji, hotelijeri čekaju neki pozitivan korak. Ovo je situacija koju moramo premostiti svi skupa“, stajališta je Krešić.

Prema njegovim riječima Turistrička zajednica HNŽ-a trenutačno nema nikakve prihode od boravišnih pristojbi. „U travnju nula, u svibnju do sada nula“, dodaje on. Ističe da je sve neizvjesno i kada je u pitanju podsezona, jer sve ovisi o situaciji koja će tada biti.

U Federaciji je i dalje na snazi mjera o samoizolaciji i za susjedne zemlje, tako da se doći nitko ne usuđuje. Nešto malo domaćih gostiju se može zamijetiti, i to je to. Otkako je ukazanja Međugorje u svibnju, Marijinu mjesecu nije bilo praznije. Vrijeme je ovo kada bi autobusi turista stizali u obilazak Starog mosta u Mostaru, ali i prvi posjetitelji u Neum. Za sada sve stoji.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.