Trojica Hrvata napravila kaos u Njemačkoj, prvo su pljačkali, potom se zabili u policiju

Trojica Hrvata napravila kaos u Njemačkoj, prvo su pljačkali, potom se zabili u policiju
Ilustracija / hercegovina.info

Trojicu muškaraca u dobi od 20 do 28 godina s hrvatskim državljanstvom civilni su istražitelji uhitili nakon provale u Düsseldorfu – Heerdt. Provalnički trojac već je neko vrijeme na meti istražitelja iz Düsseldorfa i zbog nedavnih provala. Sumnjiče se da su počinili najmanje četiri kaznena djela, tri u Düsseldorfu i jedno u Dortmundu, piše magazin Fenix. 

Kako se navodi, osumnjičeni su već 20. studenoga provalili u stan u stambenoj četvrti u Dortmundu i ukrali nakit i gotovinu. Dana 4. prosinca provalili su u stan u gradskoj četvrti Düsseldorfa Oberkasselu, pri čemu je svjedokinja vidjela kako su počinitelji utovarili sef u prtljažnik njhovog vozila. Srećom, svjedokinja je upamtila broj registarskih pločica  Još jedna provala uslijedila je 10. prosinca u Oberkasselu, za koju se također sumnjiči hrvatski trojac.

Tu su počinitelji provalili u stan starijeg muškarca koji je iznenadio jednog od lopova. Jedan od počinitelja gurnuo je vlasnika stana na tlo. Starac je lakše ozlijeđen. Lopovi su ukrali nakit i gotovinu. Prošle subote civilni istražitelji promatrali su trojac nedugo nakon što su opljačkali dom u gradskoj četvrti Heerdtu. Trojac je pobjegao automobilom s ukradenim plijenom s parkirališta supermarketa u ulici Schießstraße u Heerdtu. Vozilo počinitelja zaustavile su civilne snage na području grada Gelsenkirchena, a skupina počinitelja je uhićena.

Vozač je uzalud pokušao izbjeći uhićenje zabijajući se u civilno vozilo istražitelja. Trojicu osumnjičenih sudac je poslao u istražni zatvor.