KAO U MOSTARU Sarajevski studenti organiziraju trodnevne prosvjede

Studentski prosvjedi u Mostaru
hercegovina.info

Studenti medicinske grupacije fakulteta Univerziteta u Sarajevu od srijede, 4. studenog, započinju trodnevne prosvjede zbog zahtjeva koje naldežni nisu ispunili.

Prosvjedi započinju mirnom šetnjom kada će na ulicu izaći studenti Medicinskog fakulteta, potom će u četvrtak prisustvovati studenti Fakulteta zdravstvenih studija, a u petak će prosvjedovati studenti Farmaceutskog fakulteta.

Kako su naveli, njihovi problemi su neodržavanje praktične nastave na KCUS-u za sve studente medicinske grupacije, neodržvanje nastave za studente Stomatološkog, Farmaceutskog i Fakulteta zdravstvenih studija na predmetima za koji su odgovorni profesori sa Medicinskog fakulteta, a traže financiranje školarina najboljih studenata od Vlade KS i smanjenje troškova školarine za akademsku 2020/2021 godinu.

"Studenti sva tri fakulteta su održala online prosvjede u trajanju od osam dana, ali za rješavanje ovih problema nije pronađeno rješenje. Mirna prosvjedna šetnja organizirat će se uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera Kriznog stožera KS", naveli su studenti.

Svi prosvjedi počinju ispred zgrada fakulteta, a šetnju nastavljaju prema zgradi Vlade KS, a završavaju ih pred zgradom Rektorata UNSA, prenosi N1.