Trećina u javnim poduzećima, no nijedan mostarski vijećnik nije se odrekao paušala od 660 maraka

Gradsko vijeće Elektroprivreda
hercegovina.info

Premda ih je većina solidno situirana, te zamjetan broj radi u elektroprivredama, ili nekom drugom državnom poduzeću, nijedno od 35 mostarskih vijećnika nije se odreklo paušala u iznosu od 660 maraka. Do sada su ‘legla’ dva paušala, a isto se nastavlja do kraja mandata vijećnika, naravno bez obzira na njihova matična primanja.

Kako smo ranije pisali novi mostarski vijećnici stižu iz raznih branši, a znatan broj njih i iz javnih poduzeća, ili pak zdravstva i školstva. HDZ BiH u vijećničke klupe poslao je četiri zaposlenika Elektroprivrede HZ HB, ravnateljicu škole, sveučilišnog profesora, djelatnika Autocesta, vojnog umirovljenika…, a svi navedeni imaju za domaće prilike solidna primanja. 

SDA, čiji se vijećnici također nisu odrekli paušala također je poslao u vijećničke klupe zaposlenike u BH Telecomu, Elektroprivredi BiH, ravnatelja doma za stare...  

SDP je poslao dvoje zaposlenika RMC-a, HRS odvjetnika privatne prakse, zaposlenicu banke i Agencije Iddeaa. 

Od 35 vijećnika u Gradskom vijeću Mostara, među kojima 13 HDZ-ovih, 12 SDA-ovih, 6 SDP-a i Naše stranke, te troje HRS-a, nitko se nije (o)sjetio nužnim odreći paušala, koji bi u neku socijalno ugorženu obitelj dobro došao. 

Inače, prema zadnjem statističkom biltenu, onom za travanj – u Mostaru je 15.002 nezaposlenih, što bi bila gotovo polovina od 30 tisuća nezaposlenih u HNŽ-u.