FOTO  TREBINJE VERTIKAL Novi/stari pobjednici utrke u kamenu

Utrka Trebinje vertikal 2023
Z. Lojpur/Hercegovina.info

Dejan Žerajić i Miluša Bošković pobjednici su osme 'Trebinje vertikal - utrke u kamenu', koja je danas održana u Trebinju. Natjecatelji su imali zadatak da istrče od Arslanagića mosta na Trebišnjici do vrha planine Leotar.

Dejan Žerajić je rekao da se na Leotar popeo za 46 minuta i 37 sekundi, te da je ovo treći put da se natječe u ovoj utrci. 

"Za ovakve utrke se pripremam tako što prilagodim trening terenu na kojem će biti održana utrka. Sada se pripremam za Europsko prvenstvo na Prokletijama u ultra trčanju", rekao je Žerajić za Hercegovina.info.

Miluša Bošković kaže da peti put sudjeluje u ovoj utrci i peti put pobjeđuje.

"Sve je proteklo u najboljem redu. Utrka je označena, mapirana i organizirana na visokom nivou. Moje učešće ovoga puta bilo je humanitarnog karaktera, a novac od nagrade donirat ću za pomoć u liječenju djevojčice Magdalene Vlaški iz Trnova. Iskoristila bih priliku da pozovem sve građane BiH da pozovu humanitarni broj 1412 i doniraju jednu KM za liječenje Miloša Božovića", navela je Bošković.

Predsjednik Planinarskog društva 'Vučji zub' Igor Škero izrazio je zadovoljstvo današnjom utrkom i rekao da je u njoj sudjelovalo oko 250 natjecatelja iz regije.

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Neven Cicović, a treće Nemanja Ristović. U ženskoj konkurenciji druga do vrha Leotara stigla je Sandra Ganglof iz Francuske, a treća Marija Kostić. Organizator utrke je Planinarsko društvo 'Vučji zub'.