Trebinje među 10 najboljih gradova u svijetu za život umirovljenika

Trebinje
Hercegovina.info

Ako je London najpopularniji i najbolji grad za studiranje, a Helsinki za obiteljski život, onda bi se Trebinje moglo „ušunjati“ na listu gradova koji su najprivlačniji umirovljenicima.

Prema svim kriterijima koje je odredio njemački portal Fokus, Trebinje je zauzelo drugo mjesto. Uzimajući u obzir sve segmente koji bi odgovarali pripadnicima treće životne dobi, a to su ljepote grada, priroda, hrana i pristupačne cijene, ne treba biti čudno zašto je Trebinje ovako visoko na listi. Od mogućih 100 bodova Trebinje je dobilo 80,8 i jedini je grad iz Bosne i Hercegovine koji se nalazi na ovoj ljestvici.

„Ako uzmemo u obzir povoljan geografski položaj, blizinu mora, grad koji ima preko 250 sunčanih dana u godini, ukusne hercegovačke specijalitete i domaća pića, vidimo zašto je Trebinje tako primamljivo umirovljenicima. Iza sebe je ostavio gradove iz Turske, Indije i Brazila. Najbliži je Osijek koji se nalazi na 10. mjestu“, rekao je za hercegovina.info Žarko Vico, stručni suradnik turističke organizacije Trebinje.

Ne sumnjamo da će Trebinje i u budućnosti opravdati ovo povjerenje i radom i zalaganjem ući na listu najboljih gradova za mlade ljude ili najboljih gradova za obitelj.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.