TRAŽIO MITO, DOBIO OTKAZ Granični policajac zbog 50 eura izgubio posao

TRAŽIO MITO, DOBIO OTKAZ Granični policajac zbog 50 eura izgubio posao
Hercegovina.info

Disciplinsko povjerenstvo za policijske službenike Granične policije BiH donijelo je rješenje o prestanku radnog odnosa policijskog službenika Granične policije BiH Z.V.

Kako je priopćila Granična policija isti je dana 26.07.2019. na MGP-u Šamac, na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, tijekom trajanja smjene, u svojstvu vođe tima, odnosno u svojstvu policijskog službenika zaduženog za organizaciju obavljanja graničnih provjera na Međunarodnom graničnom prijelazu Šamac, od S.J. državljanina Njemačke, zahtijevao i primio dar, odnosno novčana sredstva u iznosu od 50 eura da bi omogućio ulazak u BiH putničkog motornog vozila marke Ford, kojim je imenovani upravljao, a za koji, prema navodima S.J., policijski službenik GP BiH Z.V. je tvrdio da vozilo ne posjeduje valjan tehnički pregled tzv. „TUV“.

Disciplinskom povjerenstvu za policijske službenike Granične policije BiH podnesen je, od Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu, zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog službenika Z.V. zbog osnovane sumnje da je počinio teže povrede službene dužnosti Zakona o policijskim službenicima BiH, Pravilnika o disciplinskoj odgovornosti policijskih službenika BiH, koje su definirane kao „ponašanje koje narušava ugled policijskog tijela“ i „zloupotreba službenog položaja“.

Nakon razmatranja podnesenog zahtjeva za pokretanje disciplinskog postupka i održanog glavnog pretresa, Disciplinsko povjerenstvo za policijske službenike Granične policije BiH donijela je rješenje o prestanku radnog odnosa policijskog službenika Z.V.