TRAŽI SE NASLJEDNIK DEBEVCA Jukić nije zainteresiran, čeka se prijedlog imena novog predsjednika Suda BiH

Ranko Debevec. Facebook
faceboook

Dok se čeka sudska odluka hoće li uhićeni i suspendirani predsjednik Suda BiH Ranko Debevec biti pritvoren, VSTV BiH danas bi na sjednici u Sarajevu trebalo izabrati v.d. čelnika ove pravosudne institucije.

Kako je potvrđeno za Avaz, u igri je nekoliko opcija da se izabere nasljednik Debevca, koji bi ga privremeno zamijenio na ovoj poziciji. 

Dvije opcije

Jedna od opcija je da Sud sam predloži kandidate VSTV-u, koje bi oni mogli birati ili da to učini Podvijeće VSTV-a. 

Prema informacijama Avaza, izglednija je druga opcija te bi Podvijeće danas članovima VSTV-a trebalo predložiti imena jednog ili dva kandidata za ovu poziciju.

U igri su, kako stoje stvari, a o čemu se vode konzultacije jučer i jutros šefovi odjela. Tako bi se u utrci za nasljednika Debevca mogli naći sutkinja Minka Kreho, Jadranka Brenjo i Hilmo Vučinić.

Jedan od sudaca u koje je VSTV polagao najveću nadu, a koji je jedno vrijeme obnašao funkciju zamjenika Debevca, Davorin Jukić navodno nije zainteresiran za ovu poziciju. 

Nitko ne želi

Zbog skandala koji je izazvao Debevec i tvrdnji Tužiteljstva koje su žestoko uzdrmale bh. pravosuđe nitko od sudaca ne želi prihvatiti ovu užarenu stolicu.

Danas tijekom dana bi VSTV, s obzirom da će Debevec najvjerovatnije završiti u pritvoru, morati izabrati v.d. predsjednika.