Traži se hitno povećanje mirovina za najugroženije umirovljenike

mirovina, umirovljenici, mirovine

Potvrdio je to Feni predsjednik Skupštine Saveza udruženja umirovljenika u FBiH Omer Omerefendić, dodavši kako je poseban problem i zdravstvena zaštita umirovljenika.

- Dogovorili smo da pod hitno tražimo da svi umirovljenici FBiH budu oslobođeni plaćanja markica, liječničkih pregleda i dobivanja recepata te da te troškove pokriju županije i FBiH - kazao je Omerefendić.

Na Skupštini su sumirani rezultati rada Saveza u prošloj godini, te je dogovoreno da naredna sjednica, koja će biti održana 23. svibnja bude izborna uz predstavljanje programa rada za naredno razdoblje.

- Najvažnija stvar koju smo utvrdili o dosadašnjem radu je donošenje novog Zakona o MIO te su prije izvjesnog vremena povećane mirovine za 10 i pet posto za više od 102.000 umirovljenika. Povećane su mirovine i 3,5 posto za travanj i razlika za ožujak 3,5 posto - kazao je Omerefendić.

Prema njegovim riječima, Savez udruženja umirovljenika u FBiH poslao je na banjsko liječenje 4.746 umirovljenika.

- Dodijelili smo 237 stanova za najugroženije umirovljenike, zajedno s općinom Zenica i Vogošća izgradili 25 kuća, dodijeli pomoć i obnovili 588 kuća i stanova - istaknuo je Omerefendić dodavši da su to osnovne aktivnosti koje je Savez uradio u prošloj godini.