TRAGIČAN ZAVRŠETAK Podlegla žena koja je nakon skokova sa Starog mosta pala niz stijene u Neretvu

žena,pala,Mostar,skokovi
avaz

Pedesetpetogodišnja A. G. iz Mostara koja se jučer teško ozlijedila nakon što je pala niz stijene, a potom u rijeku Neretvu, nažalost, kako je potvrđeno za Avaz, podlegla je noćas u Kantonalnoj bolnici 'Dr.Safet Mujić'.

Nesretnoj ženi su konstatirani višestruki prijelomi. Usljed teških tjelesnih ozljeda došlo je do komplikacija njenog zdravstvenog stanja.

Kako je rekao za 'Dnevni avaz' dr. Mehmed Haznadar, šef Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje KB 'Dr. Safet Mujić', reanimacijske mjere su započele u 21 sat, no, nažalost, uprkos naporima liječnika, ona je podlegla u 23.45 sati.

Nesretna žena je skokove je posmatrala u blizini ugostiteljskog objekta s pogledom na Stari most, a u jednom trenutku se, vjerojatno, poskliznula i nekoliko puta, prilikom pada, udarila u stijene, nakon čega je upala u Neretvu.

Brzom reakcijom ekipa Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar, koji, inače, brinu o sigurnosti natjecatelja, ali i Hitne pomoći odvezena je čamcem do njihovih ambulantnih kola, a potom u bolnicu.

Na mjestu događaja bili su i pripadnici Policijske uprave Mostar.