TOPLINSKI VAL Stižu visoke temperature, pa se blagovremeno zaštitite

Vrućina
Hercegovina.info

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak 10. srpnja se prognozira sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36 stupnjeva.

U utorak 11. srpnja se Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 37 stupnjeva.

U srijedu u Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38 stupnja, navedeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Meteorolozi u Bosni i Hercegovini su upozorili kako narednog tjedna stiže toplinski val, te kako se treba zaštiitti tijekom dana.

Također, ravnateljstvo Civilne zaštite Republike Hrvatske uoči doslaka toplinskog vala objavilo je upozorenje i upute, piše HRT. Visoke temperature mogu potaknuti iscrpljenost i toplinski udar te mogu pogoršati postojeća stanja, poput kardiovaskularnih, respiratornih, bubrežnih ili mentalnih bolesti.

Za vrijeme trajanja velikih vrućina treba se pridržavati savjeta zdravstvenih ustanova.