TKO ZNA SEBI, NE ZNA I DRUGOM Političari su povećali osnovicu plaće, sad mogu zaraditi i do osam tisuća maraka

Parlamentarna skupština BiH
Klix

Za razliku od rudara kojima ne daju njihove teško zarađene male plaće, političari, posebno oni na državnoj razini, za svoj loš rad primit će i do 8 tisuća maraka.

I to već od travanjske plaće. Dok prosječna neto plaća u Bosni i Hercegovini iznosi nešto više od 1200 maraka, najviši državni dužnosnici, nakon posljednjeg povećanja osnovice s 535 na 600 KM, mjesečno će inkasirati od šest do osam puta više.

Građani naše zemlje sa svakim novim poskupljenjem sve teže preživljavaju od plaće do plaće.

Sadržaj se učitava...

"Ima se može se, čim se nitko ne buni". Ovako povećanje plaća funkcionera na razini BiH komentira liječnik Dragan Đorđić. Iako je odabrao da ostane u svojoj zemlji, nije optimist da može biti bolje.

"Ako baš pitate kako žive zdravstveni radnici, u stvari mogu reći, žive kako drugi hoće, inače da svi živimo dobro nitko ne bi radio privatno. Očigledno je da više ne postoji način da se ovđe nešto promijeni, ostavljam to možda nekim mlađim generacijama", govori Đorđić.

Problema su svjesni i oni koji čine budućnost bh. društva. 21-godišnji Milan Koprivica nakon završene srednje škole odustao je od daljeg školovanja i počeo raditi.

"Kako je teško u današnje vrijeme pogotovo za mladog čovjeka. Neću reći da je Balkan najgori, ali ću reći da je jedno od najgorih mjesta za život danas", govori on.

Istovremeno, u državnim institucijama situacija je mnogo komotnija.

Uz mjesečna primanja koja premašuju nečija godišnja, golo preživaljvanje nije na listi prioritetnih tema.